14.04.2019

Председник Вучић обишао радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је данас, са министром здравља Златибором Лончаром, радове на изградњи и реконструкцији Клиничког центра Србије, инвестиције вредне 110 милиона евра, и поручио да улагања у клиничке центре драстично мењају слику српског здравста и целе Србије.

Председник Вучић је најавио да ће на јесен почети радови на новој зргади Клиничког центра Војводине у Новом Саду, а на пролеће наредне године и на Клиничком центру у Крагујевцу.

"То не само да драматично мења слику српског здравства, већ и слику Србије. То мења животни стандард људи, свих наших грађана којима је помоћ и здравствена нега потребна", рекао је председник Вучић  и навео  да је одлука о изградњи КЦС  први пут донета 1973. године, потврђена 1976. године, али да је до 1986. изграђено два спрата, а од тада ништа.

"Ми смо после 35 година успели, обнављајући и подижући Србију, да подижемо клиничке центре",  нагласио је председник Вучић и додао да ће у Клиничком центру, после изградње и обнове, бити 930 нових лежајева, од којих 200 нових у интензивној нези.

"То су драстичне промене капацитета у односу на оно што имамо данас“, закључио је председник Вучић.

Београд, 14. април 2019. године