06.10.2017

Састанак председника са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова и спољне трговине Мађарске Петером Сијартом са којим је разговарао о билатералним односима, европским интеграцијама и ситуацији у региону.

Председник Вучић је изразио задовољство што су односи двеју земаља на највишем нивоу у историји и поздравио најављено одржавање Четврте заједничке седнице влада Србије и Мађарске.

Двојица саговорника су закључили да је у интересу обеју земаља да ниво политичких односа обезбеди и већу економску сарадњу, а посебно већи обим мађарских инвестиција. Поздрављено је повећање трговинске размене од 34 одсто, као и повећан извоз Србије у суседну Мађарску.

Председник Вучић је истакао да у Републици Србији постоји повољно и стимулативно пословно окружење, а мађарска улагања и учешће мађарских компанија у заједничким пројектима су добродошли.

Он је изразио захвалност за подршку коју Мађарска пружа Србији у процесу евроинтеграција, као и за напоре мађарских званичника да одрже динамику преговора о проширењу.

Министар Сијарто је нагласио да Мађарска инсистира да ове године буде отворено пет поглавља у процесу преговора, јер би то био позитиван сигнал Србији на европском путу.

Фото Тањуг, Драган Кујунџић
ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
06. октобар 2017. године