02.11.2017

Састанак председника Вучића са чланом Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Сената Француске Оливијеом Кадиком

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас члана Одбора за спољне послове, одбрану и оружане снаге Сената Француске Оливијеа Кадика.

Фото Танјуг, Раде Прелић

Председник Вучић и сенатор Кадик су се сагласили да је заједнички интерес двеју земаља да традиционално добре односе прате редован политички дијалог и више заједничких економских пројеката, с обзиром на то да Споразум о стратешком партнерству представља одличну основу за унапређење сарадње.

Председник Вучић је изразио захвалност Француској на подршци и помоћи у процесу приступања Европској унији. Он је, такође, изразио очекивање да ће председник Француске Емануел Макрон следеће године посетити Србију, како би заједнички дали подстрек сарадњи двеју земаља.

Сенатор Кадик је истакао да Србија постиже одличне економске резултате и тиме постаје привлачнија француским инвеститорима. Он је нагласио да су за похвалу напори Србије у постизању мира и стабилности у региону. Француски сенатор је, поводом позива председнику Макрону да посети Србију, констатовао да је следећа година, када се обележава стогодишњица завршетка Првог светског рата, прилика не само да се подсети на историјско савезништво двеју земаља, већ и да се да подстицај јачању веза у свим областима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
02. новембар 2017.