17.10.2017

Састанак са амбасадорком Израела Алоном Фишер - Кам

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Државе Израел Алону Фишер-Кам, са којом је разговарао о укупним билатералним односима двеју земаља.

Председник Вучић је изразио задовољство повећањем израелских инвестиција у Србији, посебно у области грађевинарства. Амбасадор Фишер-Кам је истакла да је развој економске сарадње са Србијом у врху приоритета за Израел. Двоје саговорника су констатовали да израелски инвеститори шире области интересовања и да је то показатељ да се код нас ствара повољно пословно окружење, али да је потребно више урадити на представљању потенцијала Србије у Израелу.

Председник Вучић је, у разговору са амбасадором Фишер-Кам, истакао да Србија поштује право Израела на постојање и миран живот.

Израелска амбасадорка објаснила је позицију своје државе према УНЕСКО, после најаве о повлачењу Израела из те специјализоване агенције Уједињених нација.

Српски председник и израелска амбасадорка разговарали су и о дијалогу Београда и Приштине, као и о другим регионалним и међународним питањима.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
17. октобар 2017.

Фото Тањуг, Зоран Жестић