01.11.2017

Састанак са амбасадором Републике Аустрије Јоханесом Ајгнером

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Републике Аустрије Јоханеса Ајгнера, који му је уручио писмо председника Александра ван дер Белена са позивом за званичну посету Републици Аустрији.

Фото Танјуг, Зоран Жестић

У писму аустријског председника се, између осталог, каже: "Имајући у виду наше пријатељске односе и активну сарадњу у многим областима које повезују Аустрију и Србију, драго ми је да Вас, господине председниче, позовем у званичну посету. Уверен сам да би наш сусрет био изузетан повод да блиску повезаност наших двеју земаља још више продубимо и интензивирамо."

Председник Вучић је са задовољством прихватио позив председника Ван дер Белена, истичући значај односа са Аустријом, како у политичком смислу, тако и у економском, с обзиром на то да је Аустрија међу најзначајнијим инвеститорима у Србији.

Он је изразио велику захвалност Аустрији за подршку на европском путу, као и у спровођењу политике регионалне сарадње и стабилности. Председник Вучић је истакао да је аустријско ангажовање у Берлинском процесу значајно допринело бољем разумевању на Западном Балкану.

Амбасадор Ајгнер је истакао важност унутрашњег дијалога о Косову и Метохији, који је започео на иницијативу председника Вучића и интересовао се за учешће представника опозиције у том дијалогу. Српски председник је рекао да ће и лично са великом пажњом да прати седнице Народне скупштине на тему Косова и Метохије и да једва чека да чује мудре предлоге опозиционих посланика.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд,
01. новембар 2017.