09.10.2017

Састанак са америчким конгресменом и копредседавајућим Српским кокусом у Конгресу САД Тедом Поом

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас америчког конгресмена и копредседавајућег Српског кокуса у Конгресу САД Теда Поа, са којим је разговарао о билатералним односима, европском путу Србије, регионалној стабилности и другим питањима од заједничког интереса.

Председник Вучић је конгресмену Поу захвалио на писму које је, са још 13 чланова Представничког дома америчког Конгреса, послао државном секретару Тилерсону, а у коме је наглашена потреба да САД пруже политичку подршку Србији, на бази заједничких циљева и партнерских односа.

Конгресмен По је рекао да ће наставити да ради на бољем разумевању ставова и политике Србије у САД, као и на свеукупној промоцији наше земље. Амерички конгресмен је нагласио значај Србије за стабилност целог региона и изразио задовољство што може да посведочи о њеној политичкој и економској стабилности.

Председник Вучић изразио је захвалност на подршци коју САД пружају Србији на европском путу, као и на подршци очувању регионалне стабилности, која остаје спољнополитички приоритет земље. Српски председник је замолио америчког конгресмена да председнику Трампу пренесе поруку да би било важно да ускоро посети Србију, јер би то био најбољи показатељ успона српско-америчких односа.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 09. октобар 2017. године