26.02.2018

Састанак са министром спољних послова Ирана Мохамадом Џавадом Зарифом

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са министром спољних послова Ирана Мохамадом Џавадом Зарифом са којим је разговарао о билатералним односима и развоју економске сарадње, нарочито у области енергетике и трговине.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Председник Вучић изразио је задовољство динамиком политичког дијалога и нагласио да Србија има интерес за развој свестране сарадње. Он је изразио захвалност на досадашњем принципијелном ставу по питању очувања суверенитета и територијалноног интегритета Републике Србије.

Председник Вучић изразио је спремност за јачање привредних веза двеју земаља и истакао да је неопходно радити на повећавању робне размене и јачању сарадње у области пољопривреде, грађевинарства, енергетике, здравства и туризма.

Министар Мохамaд Џавад Зариф истакао је да је Иран заинтересован за добре односе са Србијом и нагласио да ће 8. марта бити успостављена директна авио линија Београд - Техеран.

„Поздрављамо чињеницу да све више иранских туриста посећује Србију, чему су допринеле и одлуке обе стране о укидању виза за носиоце обичних путних исправа“, истакао је Џaвад Зариф.

Министар Зариф је председнику Вучићу пренео званичан позив председника Ирана Хасана Роханија да посети Иран, што је председник Вучић прихватио и упутио позив да председник Рохани ускоро дође у узвратну посету Србији.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ

Београд, 26. фебруар 2018. године