26.02.2018

Састанак са председником Европске комисије Жан Клод Јункером

Председник Србије Александар Вучић састао се данас поподне у вили Мир са председником Европске комисије Жан Клод Јункером који је у Београд стигао у пратњи комесара за проширење и суседску политику Јоханеса Хана.

Фото Танјуг, Драган Кујунџић

Јункера и Хана на аеродрому је дочекала министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, заједно са шефом ЕУ делегације Семом Фабрицијем.
Европски званичници су у посети региону а циљ је представљање нове Стратегије проширења Европске уније.

Председник Србије Александар Вучић истакао је вечерас да Србија поздравља Стратегију проширења коју је Европска комисија представила овог месеца, јер она даје подстрек да радимо брже на реформама земље и друштва.

Председник Вучић је, на заједничкој конференцији за штампу после сусрета са председником Европске комисије између осталог рекао да је његова посета Београду за нас значајан подстицај да наставимо са реформама у процесу приступања ЕУ, да наставимо да мењамо себе, како бисмо могли да будемо део друштва којем желимо да припадамо.

„Зато ни данас не говорим да је 2025. датум гарантованог уласка, већ година која би, ако завршимо све што морамо, могла да буде време нашег прикључена европској породици народа“, истакао је председник Вучић.