21.02.2018

Састанак са шефом Делегације Европске уније, амбасадором Семом Фабрицијем

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас шефа Делегације Европске уније, амбасадора Сема Фабриција.

Фото Танјуг, Димитрије Голл

Амбасадор Фабрици најавио је да председник Европске комисије Жан-Клод Јункер долази у понедељак у Београд, у оквиру западнобалканске турнеје, са циљем да потврди европску перспективу региона која је истакнута у недавно представљеној Стратегији проширења Европске уније.

Председник Вучић је рекао да је посета председника Јункера веома важна за грађане Србије и потврда да је земља чврсто на европском путу. Он је истакао и да Србија разуме да нико не гарантује да је 2025. година, која се помиње у Стратегији, сигурна година за пуноправно чланство, али је важан подстрек и признање да смо до сад урадили позитивне ствари. "Пред Србијом има много препрека на европском путу, али смо спремни да вредно радимо на савладавању тешких задатака", рекао је председник Вучић.

Двојица саговорника су разговарали и о ситуацији у региону и сарадњи, која ће бити и једна од тема разговора председника Јункера током западнобалканске турнеје. Председник Вучић је још једном изразио залагање за формирање регионалне економске зоне, која би била основа за бржи привредни напредак Западног Балкана.

ВИДЕО МАТЕРИЈАЛ МОЖЕТЕ ПРЕУЗЕТИ СА ФТП СЕРВЕРА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ.

Београд, 21. фебруар 2018. године