sl5(1).jpg

10.07.2012. - 11:01

Saopštenje za javnost

Istovremeno se tom izjavom ne pretenduje na bilo kakve podele, teritorijalne, ili stranačke. Oko pitanja Kosova i Metohije predsednik Srbije traži konsenzus svih relevantnih političkih snaga u Srbiji, s obzirom na to da se radi o najvažnijem pitanju u zemlji, i njegovo rešavanje iziskuje detaljno i suštinsko sagledavanje svih problema, kako više ne bi dolazilo do različitih tumačenja dogovora i bilo kakvih nedoumica u budućnosti.

Iz tog razloga se očekuje hitno formiranje Vlade, kako bi se što pre odredio tim koji bi nastavio dijalog u najboljem mogućem interesu Srbije, a pre svega Srba i drugog nealbanskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić posetio je selo Melenci kod Zrenjanina, povodom završetka žetelačkih radova, nakon čega je razgovarao sa poljoprivrednicima istakavši da je navažniji zadatak vlade definisanje agrarnog budžeta prema potrebama seljaka, ali i da se stvore uslovi da od poljoprivrede može pristojno da se živi.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).