leoni_velika.jpg

Vesti

25.04.2018. - 18:10

Otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije "Leoni" u Nišu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas otvaranju novog proizvodnog pogona nemačke kompanije "Leoni" u Nišu.

"Mnogo smo fabrika doveli, ali mora da ih bude još više", istakao je predsednik Srbije i poručio da za Nišavski, Pirotski, Toplički, Jablanički i Pčinjski okrug mora još mnogo toga da se uradi.
 
"Vi ste ti koji ste svojim izborom omogućili Srbiji da ide napred, Nišu da ide napred", rekao  je predsednik Vučić i naglasio  da je samo zahvaljujući ljudima, njihovom radu, naporima i strpljenju, Niš danas grad budućnosti.
 
Predsednik Vučić se u fabrici sastao sa rukovodstvom "Leonija", a zatim obišao pogon i razgovarao sa zaposlenima.
 
„Leoni je doneo predanost, znanje i sve ono što je Srbija počela da primenjuje. Sva veličina potrebna za dalji napredak nalazi se u nama i moramo da je aktiviramo i da nastavimo da radimo na način koji će zadiviti svakoga“, poručio je tom prilikom predsednik Vučić.
 
Novi pogon fabrike "Leoni" ima oko 20.000 kvadrata,  u njega je uloženo oko 22 miliona evra i trebalo bi da obezbedi posao za 1.125 radnika.
 
"Leoni" je samo u prošloj godini imao prihod od 4,9 milijardi evra od prodaje, dok je u Srbiji u 2017. ostvario izvoz u vrednosti od 145 miliona evra i nalazi se na listi 10 najvećih izvoznika u Srbiji za proteklu godinu.
 
Vrednost dosadašnjih investicija u Srbiji ove kompanije iznosi 75 miliona evra, a do sada su zaposlili više od 6.000 radnika u našoj zemlji.
 
Kada sledeće godine završe izgradnju nove fabrike u Kraljevu, "Leoni" će postati najveći poslodavac u Srbiji, sa više od 11.000 zaposlenih.
 
„Danas vidite kako se ono što smo obećali ostvaruje“, izjavio je predsednik Vučić prilikom obilaska novog proizvodnog pogona. 
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).