skupstina sns(1).jpg

Vesti

29.09.2012. - 00:00

Predsednik Nikolić na skupštini Srpske napredne stranke

 BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da će Srbija u daljem procesu evropskih integracija imati svoje uslove, jer nema razloga da trči za datumom i papirom.

Predsednik Srbije je na svečanoj sednici SNS u centru "Sava" rekao da Srbija želi da sarađuje, da ne traži ništa tuđe i da nema nameru ni sa kim da se svađa, ali da nikada, dok postoji Srpska napredna stranka i druge političke stranke u Srbiji, neće dati ono što je njeno.
"Nek razmišlja kakav je čovek onaj ko nam traži nešto naše. To je kao da kažu daj nam jedno dete, a sam izaberi koje. Rađaj svoju decu, a u moju ne diraj", poručio je Nikolić.

Nikolić je napomenuo da je deset godina trčanja Srbiju dovelo do prosijačkog štapa i da će sada malo da misli o sebi. 
"Na sve strane imamo prijatelje, neka se takimiče ko će da pomogne Srbiji", rekao je predsednik Republike.

Nikolić je na skupštini SNS, čiji je bio predsednik do izbora na funkcuiju šefa države, rekao da će Srbija ispuniti sve uslove koje su morale da ispune druge države, a da ne treba da joj se postavljaju oni uslovi koji nisu drugima.
On je poručio da je Srbija ponosna i da "smo u velikim teškoćama i nedaćanma, ali nikada nismo bili u takvim nedaćama da može svako da nas gazi i neće". 

Nikolić je istakao da je SNS za četiri godine postojanja protresla Srbiju i da su svi videli kakav se "mulj nataložio", a sada će da "protrese i širu zajednicu".
"Nisam vas ostavio samo sam vam pripojio i onaj drugi deo Srbije koji nije bio uz vas. Srbija je naša majka i koliko smo spremni majci da damo toliko vredimo", poručio je Nikolić.

On je članovima SNS, kojima je obraćanje počeo rečenicom: "Računajte da sam jednim poljupcem sve vas poljubio" - poručio da mogu da idu samo korak napred u odnosu na ono što je do sada postignuto i da ne smeju da iznevere sebe, ideal i princip.

Nikolić je istakao da je pobeda SNS došla u poslednji čas, ali da se ne bi svađali da su izgubili izbore.
"Koliko puta sam vam rekao da kada imate primedbu na nekog u stranci, ona nije razlog da ne govorite i da prestanete da podižete svoju stranku. Uvek je recite na vreme, da ne dođemo u situaciju da nam tužioci govore šta nije valjalo dok smo bili na vlasti, a ovima će izgleda tužioci da kažu šta nije valjalo", istakao je Nikolić.

On je poručio članovima SNS da ne bi bili u toj stranci da im je bilo do bogatstva i lake zarade.

Nikolić je poručio naprednjacima i da sad treba da "zapnu kao jedan" i da ne sme da se dogodi da građanima za četiri godine kažu da nije moglo bolje, jer je prethodna vlast ostavila haos.
"Pa šta ako je haos, sredićemo taj haos", obećao je predsednik Srbije.

 

Srbija nema nameru da se svađa, već da sarađuje

 

Nikolić je poručio da Srbija želi da sarađuje, da ne traži ništa tuđe i da nema nameru ni sa kim da se svađa, ali da nikada dok postoji Srpska napredna stranka i druge političke stranke u Srbiji, neće dati ono što je njeno.
"Mi smo ponosni, mi smo u velikim teškoćama i nedaćanma, ali nikada nismo bili u takvim nedaćama da može svako da nas gazi i neće. Nemamo nameru ni sa kim da se svađamo, imamo nameru da sarađujmo i ne tražimo ništa tuđe, ali nikada dok postoji SNS i druge političke stranke u Srbiji, nećemo dati ono što je naše", poručio je Nikolić na svečanom delu Skupštine SNS u beogradskom centru "Sava".

Nikolić, koji je najavljen kao gost svečane sednice SNS, čiji je bio osnivač i prvi predsednik, rekao je da je ta stranka za četiri godine postojanja protresla Srbiju i da su svi videli kakav se "mulj nataložio", a sada će da "protrese i širu zajednicu".
"Nisam vas ostavio samo sam vam pripojio i onaj drugi deo Srbije koji nije bio uz vas. Srbija je naša majka i koliko smo smpremni majci da damo toliko vredimo", poručio je NIkolić koji je ostavku na mesto predsednika SNS dao pošto je izabran za predsednika Republike na majskim izborima.

 

Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).