baku_velika.jpg

Vesti

21.05.2018. - 20:38

Predsednik Vučić u poseti Bakuu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u dvodnevnu posetu Azerbejdžanu, gde se sastao sa predsednikom te zemlje Ilhamom  Alijevim.

Predsedniku Vučiću  je ispred predsedničke palate Zaguljba, na obali Kaspijskog jezera,  priređen svečani doček uz vojne počasti.
 
Predsednik Vučić je čestitao predsedniku Azerbejdžana na ubedljivoj pobedi na izborima, poželevši mu  uspešan mandat i blagostanje građanima Azerbejdžana, i naveo da ceni njegove napore da sačuva nezavisnost svoje zemlje i da je vodi putem mira, ekonomskog prosperiteta i održavanja političkih prijateljstava sa svima koji takvu politiku podržavaju. On je izrazio uverenje da  ima mnogo prostora  za unapređenje odnosa Srbije i Azerbejdžana u svim oblastima.
 
„Možemo da dostignemo daleko viši nivo, sve do vojno-tehničke saradnje. Nemamo nikakvih  otvorenih pitanja. Jedni druge podržavamo u svim međunarodnim organizacijama“, naglasio je predsednik Vučić  i podsetio da Srbija već treću godinu za redom ima suficit u budžetu, što joj otvara prostor za što veću saradnju sa Azerbejdžanom i investiranje u budućnosti.
 
„Veliki značaj poklanjamo vašoj poseti i mislim da ćemo imati dobre rezultate,  što će, svakako, doprineti jačanju našeg prijateljstva“, rekao je predsednik Azerbejdžana i naglasio da o tome govori i Zajednički akcioni plan o strateškom  partnerstvu, koji su  predsednici  danas potpisali nakon plenarnog sastanka delegacija dve zemlje.
 
Tokom posete predsednika Vučića Bakuu, potpisano je više bilateralnih sporazuma iz oblasti saobraćaja, pravosuđa i zdravstva, koji će doprineti daljem produbljivanju saradnje  dve države.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).