Najave i obaveštenja

12.09.2021. - 11:15

Najava za medije za 13.09.2021. Program posete kancelarke Savezne Republike Nemačke

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić ugostiće kancelarku Savezne Republike Nemačke Angelu Merkel, koja dolazi u zvaničnu posetu Republici Srbiji u ponedeljak, 13. septembra 2021. godine.

Program posete:

• Oko 16.10        Doček kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel na Aerodromu „Nikola Tesla“
  • Mediji: RTS, zvanični snimatelj i fotograf
  • 18.00-18.10    Ceremonija svečanog dočeka ispred Palate  Srbija
  • Mediji: foto/video ceremonije (samo snimatelji i fotoreporteri svih medija, bez novinara)
  •
  • 18.15-18.45    Tête-à-tête razgovor predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i  kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel
  • Mediji: RTS, zvanični snimatelj i fotograf
  •
  • 18.50-19.20     Izjave za medije predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kancelarke  Savezne Republike Nemačke Angele Merkel
  • Mediji: Zbog epidemiolških mera, pres konferenciju će moći da prate samo novinarske ekipe 23 elektronska medija (TV ekipa) i novinskih agencija. Svim ostalim medijima biće omogućeno praćenje iz Pres centra Palate Srbija.

NAPOMENE:

Akreditacije za praćenje događaja tokom posete kancelarke Savezne Republike Nemačke Angele Merkel Srbiji možete preuzeti u ponedeljak, 13. septembra 2021. godine, od 10.00 do 12.00 časova u Službi za saradnju sa medijima, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike (ul. Andrićev venac 1). Nije neophodno lično preuzimanje. Akreditacije za sve članove ekipe može da preuzme jedan predstavnik redakcije.

POSETU MOGU DA PRATE ISKLjUČIVO AKREDITOVANE NOVINARSKE EKIPE.

RTS će direktno prenositi posetu kancelarke Savezne Republike Nemačke.
Koordinate za preuzimanja njihovog satelitskog prenosa su:

SATELIT: ASTRA 3B
ORBITALNA POZICIJA:23,5 E
PREDAJNA FREKVENCIJA: 17.514,00 MHz
PRIJEMNA FREKVENCIJA: 11.914,500 MHz
STANDARD EMITOVANjA: DVB S2 (8PSK)
POLARIZACIJA: Horizontalna (H)
PROTOK SIMBOLA (SYMBOL RATE): 30,000 Mbaud
FEC: 3/4
PILOT: ON

Molimo predstavnike medija da dođu u Palatu Srbija najkasnije do 17.00 časova (istočno krilo Palate).

Za novinarske ekipe obezbeđen je parking kod Istočnog ulaza u Palatu Srbija.

Molimo vas da striktno poštujete i pridržavate se epidemioloških mera. Neophodno je da svaki član novinarske ekipe nosi zaštitnu opremu (masku i rukavice) i održava minimalno fizičko rastojanje od 1,5 metar.

Osobe za kontakt:

Larisa Kostić, 064/8350-364
Aleksandar Zagorac, 066/8252-041

Beograd,
12. septembar 2021. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).