Mladi harmonikaš osvajač zlatnog pehara

Najbolje iz Srbije

01.02.2022. - 09:30

Mladi harmonikaš osvajač zlatnog pehara

Mladi Kragujevčanin, devetnaestogodišnji Petar Dinčić, pobednik je Svetskog kupa u harmonici u kategoriji seniora - master, održanom u Minhenu, tako da je na zlatnom peharu svetskog takmičenja ispisano još jedno ime državljanina Srbije

Petar Dinčić je student osnovnih akademskih studija Filološko-umetničkog fakulteta iz Kragujevca u klasi profesora Vojina Vasovića. Harmoniku je u ruke uzeo prvi put sa pet godina, i od tada je više nikada nije ispustio. Muzika je postala neraskidivi deo mladog Petra, a harmonika instrument koji je opredelio njegov profesionalni put i poziv.
 
Mladi harmonikaš osvajač zlatnog pehara

Privatna arhiva

Svoj talenat kroz osnovno i srednje muzičko obrazovanje usavršavao je Muzičkoj školi „Dr Miloje Milojević“ u Kragujevcu, a vršnjačka odricanja, posvećenost, rad i trud na mnogobrojnim nacionalnim i svetskim takmičenjima nagrađivani su medaljama i peharima.
 
Mladi harmonikaš osvajač zlatnog pehara

Privatna arhiva

Pored novoosvojenog svetskog zlata prošle godine u Minhenu, kako ističe Dinčić, najdraže su mu nagrade koje je osvajao na svetskim takmičenjima Conservatorio di Musica „Santa Cecelia” u Rimu, „Citta di Castelfidardo” u Italiji, i Portugalu, gde je sa 17 godina u seniorskoj kategoriji osvojio treće mesto, a dve godine kasnije, sa istog takmičenja, u Srbiju se vratio kao pobednik.
 
Mladi harmonikaš osvajač zlatnog pehara

Privatna arhiva

Ni sa jednog takmičenja se tokom svoje dosadašnje karijere nije vraćao bez nagrada ili osvojenih visokih pozicija, a svoju budućnost vidi kao doktor nauka, koji će svoje znanje i iskustvo deliti budućim generacijama i talentima.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).