Onlajn lekari

Najbolje iz Srbije

23.12.2020. - 09:32

Onlajn lekari iz Bora

Dvoje doktora, supružnici Ivana i Ivan Đurić, predano obavljaju svoj poziv i trude se da u svakom trenutku pruže pomoć svojim sugrađanima

„Kada odlučite da budete lekar i položite zakletvu, morate biti spremni da pomognete kada je najteže", kažu doktori Ivana i Ivan Đurić, supružnici iz Bora, koji nesebično svoju pomoć dele i van ordinacije, preko društvenih mreža i putem sajta savetilekara.rs, a ovih dana su naročito aktivni u kovid ambulanti "Rudar", gde svakodnevno pregledaju pacijente sa simptomima virusa korona.
 
Lekarskim pozivom bave se već više od jedne decenije, a njihova ljubavna priča počela je pre 15 godina. 
 
Onlajn lekari

Privatna arhiva

„Jednog lepog junskog prepodneva na fakultetu u Beogradu, Ivana je tek bila položila praktični ispit iz fiziologije, a ja sam došao da proverim kada mi je zakazan ispit. Kao na filmu, počeli smo da pričamo, razmenili brojeve telefona, izašli na prvi sastanak i tako je sve počelo", seća se Ivan i dodaje da se na pravom mestu našao u pravo vreme.
 
Oboje su karijeru počeli u Domu zdravlja u Boru kao lekari hitne pomoći i tu i dalje povremeno dežuraju. A Ivan je lekar i u okolnim selima. Ideju da svoje znanje podele sa onima kojima je napotrebnije dobili su, kažu, u saradnji sa prijateljima programerima.
 
Onlajn lekari iz Bora

Privatna arhiva

„Naš cilj je da pomognemo koliko god možemo i podelimo dugogodišnje iskustvo koje imamo kao lekari opšte prakse", kažu Đurići.
 
Iako ponekad imaju i po 100 pacijenata dnevno i dvoje male dece kod kuće, oni su uvek tu za sve kojima treba besplatan lekarski savet.
 
„Da budemo potpuno jasni – ništa ne može da zameni pregled i pogled na pacijenta. Mi ne lečimo preko sajta, ne dajemo terapiju, ne menjamo je, to sve i piše u našim uslovima korišćenja”, pričaju uglas naši sagovornici.
 
Onlajn lekari iz Bora

Privatna arhiva

Svima koji su zainteresovani, Đurići u roku od 24 sata, jasnim i razumljivim jezikom, objašnjavaju od čega boluju i rešavaju raznorazne dileme. Oni svoju pomoć nude sasvim besplatno, dovoljno je da ih preko obrasca na sajtu zamolite za odgovor, uz obrazloženje šta vas muči. 
 
Na kraju ovog razgovora, jedno je sigurno, a to je iskrena namera ovog vedrog i nasmejanog lekarskog para da ispune svoj poziv i uvek budu na usluzi svima kojima je medicinska pomoć neophodna. To je ono što je neprocenjivo.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).