Akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Meksičkih Država

07.04.2021. - 10:12

Akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora Sjedinjenih Država Meksika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas akreditivna pisma novoimenovanog ambasadora  Sjedinjenih  Država  Meksika Karlosa Feliksa i poželeo mu dobrodošlicu i uspešan rad u našoj zemlji, koji počinje u godini kada obeležavamo 75. godišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je izrazio uverenje da će ambasador Feliks svojim diplomatskim umećem, uz pomoć naše strane, dati značajan doprinos razvoju svestranih veza između Srbije i Meksika.

Ambasadop Feliks izrazio je posebno zadovoljstvo zbog toga što će ovaj diplomatski mandat provesti u Beogradu, u kojem je već službovao.

Predsednik Vučić i ambasador Feliks su konstatovali da su odnosi Srbije i Meksika prijateljski i zasnovani na međusobnom razumevanju i podršci, ali da je neophodno intenzivirati politički dijalog i snažiti ekonomsku i svaku drugu saradnju.

Predsednik Vučić je zahvalio ambasadoru Feliksu na podršci Meksika teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na doslednoj i principijelnoj politici poštovanja međunarodnog prava.

Ambasador Feliks preneo je pozdrave predsednika Obradora i stav Meksika da sa Srbijom ima mnogo zajedničkih interesa, uključujući i saradnju na multilateralnom planu. Dvojica sagovornika su se saglasili da suverene države sa nezavisnom politikom treba više da se povezuju i sarađuju.

Predsednik Vučić je uzvratio pozdrave predsedniku Obradoru i najavio da će delegacija Srbije na visokom nivou prisustvovati proslavi trostrukog jubileja Meksika u septembru ove godine.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd, 07. april 2021. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).