Saopštenja

23.12.2023. - 18:02

Božićna čestitka

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Ladislavu Nemetu i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru. U čestitki se kaže:   

”Vaša Preuzvišenosti,
 
U susret velikom prazniku koji nas obasjava radošću čestitam Vam Božić, sa dubokom verom i nadom da ćemo i nadalje, u dobroj nameri i posvećenom trudu, nastaviti da gradimo zajedništvo, prosperitet i čuvamo mir za sve građane naše Srbije.
 
Raduje me što smo negovanom i plodonosnom saradnjom sa crkvama i verskim zajednicama u našoj zemlji, u vrlo teškim prilikama, uspostavili odnos koji je jedinstven po intenzitetu i izvrsnosti.
 
Vi ste svojom misijom i delovanjem doprineli da se posvećenost naše zemlje razume kao primer kako da iskušenje vremena u kome živimo pretvorimo u mogućnost za još pravedniji i snažniji društveni, kulturni i ekonomski napredak.
 
U svetlu rođenja Bogomladenca Hrista, iskreno želim da neprolazna ljubav i mir Božiji uvek budu pokretači vaših života i dela, uveren da na taj način možemo u punoj meri učestvovati u radosti Božića.
 
Želim Vam da Božićne praznike provedete u miru i svakoj radosti, i upućujem Vam najlepše želje za zdravlje, uspeh i svako dobro.
 
Srećan Božić i Nova 2024. godina!”
 
 
Beograd,
23. decembar 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).