02.07.2018. - 14:28

Čestitka novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Meksičkih Država

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Meksičkih Država Andresu Manuelu Lopesu Obradoru, u kojoj se kaže:

„Primite moje srdačne čestitke za izbor za predsednika Sjedinjenih Meksičkih Država, uz najlepše želje da odlučno vodite Vašu zemlju putem uspeha, za dobrobit svih njenih građana.

Srbiju i Meksiko vežu čvrste i dugogodišnje veze, te ovom prilikom izražavam nadu da će Vaš izbor doprineti daljem unapređenju srpsko-meksičkih odnosa. Politika koju Srbija vodi podrazumeva da otvaramo vrata saradnji sa svim državama u svetu koje u toj saradnji mogu da prepoznaju obostrani interes, a na Meksiko gledamo kao na tradicionalnog prijatelja i dobrodošlog partnera.

Ekselencijo, dozvolite da izrazim izuzetnu zahvalnost na čvrstom stavu po pitanju južne pokrajine Kosova i Metohije, čiju nelegalnu, samoproklamovanu nezavisnost Meksiko ne priznaje, čime daje podršku našim suštinskim državnim i nacionalnim interesima“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Beograd,

02. jul 2018.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).