Saopštenja

13.02.2021. - 14:56

Čestitka novoizabranom predsedniku Vlade Republike Italije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Vlade Republike Italije Mariju Dragiju, u kojoj se kaže:

"Primite iskrene čestitke povodom stupanja na dužnost predsednika Vlade Republike Italije, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha u radu.
 
Ukazano poverenje da vodite Vladu Republike Italije velika je čast, ali je, posebno sada, u vreme globalne krize bez presedana u novijoj istoriji, koja je sve nas stavila pred nezapamćene izazove, i velika odgovornost. Uveren sam da ćete dužnost premijera da obavljate sa istinskom posvećenošću i nesumnjivom stručnošću, na dobrobit Republike Italije i svih njenih građana.
 
Republika Srbija je posvećena razvoju strateškog partnerstva sa prijateljskom Republikom Italijom. Uveren sam da će bliskost i solidarnost, koju smo pokazali i tokom aktuelne pandemije, dati podstrek našim odnosima i saradnji u oblastima od zajedničkog interesa, doprinoseći napretku naših država i naroda", navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
Beograd,
13. februar 2021. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).