Saopštenja

14.02.2024. - 12:13

Čestitka predsednika Narodne Republike Kine povodom Dana državnosti

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas čestitku predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga povodom Dana državnosti, u kojoj se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,
 
Povodom Dana državnosti Republike Srbije, želim u ime Vlade i naroda Kine, da Vama i prijateljskom srpskom narodu uputim srdačne čestitke i lepe želje.
 
Pod Vašim rukovodstvom, ekonomski razvoj i društvena izgradnja u Srbiji beleže izvanredne reztultate, a životni standard građana se neprekidno poboljšava. Srbija se zalaže za nezavisnost, a njen međunarodni položaj i uticaj se stalno unapređuju. Kao dobar prijatelj Srbije, Kina se raduje ovakvim uspesima.
 
Pod našim zajedničkim vođstvom, poslednjih godina kinesko-srpski odnosi doživeli su iskorak napred. Naše dve zemlje imaju čvrsto političko međusobno poverenje i uzajamno se podržavaju u vitalnim interesima, a dubina i širina praktične saradnje se kontinuirano povećavaju, kvalitet i efikasnost se stalno unapređuju, dajući pozitivan doprinos razvoju obe strane, kvalitetnoj zajedničkoj izgradnji „Pojasa i puta“ i izgradnji zajednice sa zajedničkom budućnošću za čovečanstvo.
 
Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo intenzivirali razmene naše dve zemlje na svim nivoima, produbljivali sveobuhvatnu saradnju i unapredili kinesko-srpsko sveobuhvatno strateško partnerstvo na još viši nivo.
 
Vašoj zemlji želim prosperitet, a narodu sreću i blagostanje“, navodi se u čestitki predsednika Si Đinpinga.
 
Beograd,
14. februar 2024. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).