Saopštenja

04.07.2023. - 11:21

Čestitka predsednika Republike Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo čestitku predsednika Republike Francuske Emanuela Makrona, povodom izbora Srbije za domaćina Specijalizovane izložbe EXPO2027, u kojoj se kaže: 

„Gospodine predsedniče, dragi moj Aleksandre,
 
Upućujem Vam svoje nasrdačnije čestitke, kao i čitavoj Srbiji, povodom izbora Beograda za grad koji će biti domaćin Specijalizovanoj izložbi 2027, koja će biti održana od 15. maja do 15. avgusta 2027.
 
Ovaj izbor predstavlja priznanje kvalitetu projekta kojim se Srbija predstavila na temu „Igrajmo za čovečanstvo – Sport i muzika za sve“. Održavanje ovog velikog događaja u Beogradu će ojačati međunarodni ugled i uticaj glavnog grada Srbije.
 
Francuska, kao zemlja učesnica, namerava da aktivno, sa svoje strane, da svoj doprinos uspehu Specijalizovane izložbe 2027.
 
Molim Vas da primite, gospodine predsedniče, izraze mog veoma dubokog poštovanja. Prijateljski, do skorog viđenja“, navodi se u pismu čestitki predsednika Makrona.
 
Beograd,
4. jul 2023. godine

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).