26.02.2019. - 13:03

Čestitka predsedniku Republike Turske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Republike Turske Redžepu Tajipu Erdoganu uz najbolje želje za rođendan i izraze posebnog uvažavanja. U čestitki se, između ostalog, kaže:

„Želim ovom prilikom da izrazim svoje veliko poštovanje za Vaš požrtvovan rad, koji uvažavaju ne samo građani Vaše zemlje, već i mnogi izvan njenih granica.

Pridajem veliki značaj razvoju srpsko-turskih odnosa i zadovoljstvo mi je što su oni u stalnom usponu, uz sve intenzivniji politički dijalog i sve obimniju ekonomsku saradnju. Srbija će, kao iskren prijatelj i pouzdan partner Turske, dati pun doprinos radu Visokog saveta za saradnju, čiju ćemo drugu sednicu održati prilikom Vaše sledeće zvanične posete.

Biće mi velika čast da Vas ponovo, nadam se uskoro, ugostim u Srbiji, kako bismo tada zajedno obeležili i značajan jubilej - 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Beograd,

26. februar 2019.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).