Saopštenja

06.01.2020. - 11:50

Čestitka predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, uoči Božića, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, u kojoj se kaže:

„Vama i svim pravoslavnim hrišćanima u Rusiji srdačno čestitam svetli praznik Hristovog rođenja, sa iskrenom željom da ga provedete u dobrom zdravlju, miru i sreći.
 
Neka nas Božić podseti na neprolazne vrednosti ljubavi, milosrđa, sposobnosti praštanja i brige za bližnje, na kojima se temelji hrišćanstvo, i pozove na poštovanje, razumevanje, toleranciju i harmoniju, kako u porodicama, tako i među narodima.
 
U Srbiji se sa radošću sećamo Vaše prošlogodišnje posete, s nadom da ćete nam i u ovoj godini učiniti istu čast. Uz zahvalnost za aktivnu podršku našim državnim i nacionalnim interesima, Vama i bratskom ruskom narodu želim blagostanje i prosperitet“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.
 
Predsednik Aleksandar Vučić je Božićnu čestitku uputio i ruskom premijeru Dmitriju Medvedevu i Patrijarhu moskovskom i sve Rusije Kirilu.
Podeli

Pitajte predsednika

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

predstavkegradjana@predsednik.rs

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).