23.05.2019. - 15:11

Čestitka predsedniku Vlade Republike Indije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Vlade Republike Indije Narendri Modiju povodom pobede na parlamentarnim izborima. U čestitki se kaže:

„Primite moje iskrene čestitke povodom pobede na parlamentarnim izborima, uz najbolje želje za mnogo uspeha na odgovornoj dužnosti, kako biste i dalje vodili Republiku Indiju i sve njene građane putem napretka i blagostanja.

Veoma sam srećan što sam, prilikom svoje posete Indiji u januaru 2017. godine, imao priliku da Vas upoznam i dobijem dragocene savete. Impresioniran sam rezultatima koje Indija, sa Vama kao premijerom, postiže u razvoju privrede. To je svakako odraz uspešnih mera Vlade, ali i rezultat znanja i marljivosti građana, privrednika i stručnjaka Indije. Uveren sam da ćemo u budućnosti zajedničkim radom iskoristiti  mogućnosti da našu ekonomsku saradnju učinimo sadržajnijom.

Srbija veoma vrednuje tradicionalne prijateljske odnose sa Indijom, koje karakterišu uzajamno poštovanje i razumevanje, a posebno cenimo dosledan stav o poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje. Indija time na najbolji način manifestuje ulogu graditelja pravednog međunarodnog poretka, zasnovanog na poštovanju međunarodnog prava.

Uz nadu da ću imati čast da Vas u narednom premijerskom mandatu ugostim u Srbiji, primite srdačne pozdrave i izraze mog posebnog uvažavanja,“ navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Beograd,
23. maj 2019.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).