10_7_2013 Dezer.jpg

Saopštenja

10.07.2013. - 16:00

Država je dužna da ljudima obezbedi posao i stabilnost, a ne izgovore.

Beograd, 10. jul 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić primio je danas u oproštajne posete šefa delegacije Evropske Unije u Srbiji, Vensana Dežera, dosadašnje ambasadore Republike Hrvatske Željka Kuprešaka i Kraljevine Danske, Mete Kjuel Nilsen, kao i ambasadora Velike Britanije Majkla Devenporta, koji će ubuduće preuzeti vođenje delegacije Evropske Unije u našoj zemlji.

 
Predsednik Nikolić je tom prilikom istakao da je Srbija u prethodnom periodu mnogo toga postigla, ali da je veliki posao još pred njom. Ono što još treba da se obavi država će činiti nesmanjenom brzinom, jer Srbija nema vremena za gubljenje, a građani zaslužuju da napokon žive bolje. 
 
„Omogućavanje boljeg životnog standarda građanima je u ovom trenutku najvažniji zadatak koji je pred nama. Država je dužna da ljudima obezbedi posao i stabilnost, a ne izgovore za bilo čiju nesposobnost“, istakao je predsednik Republike.
 
Gospodin Dežer je tokom razgovora sa predsednikom Nikolićem rekao da je sada jasno da je demokratija u Srbiji sazrela i da je izuzetno jaka poruka Evropi bilo to što je predsednik Nikolić odlučio da Srbiju predstavlja kao predsednik svih građana. On je izrazio želju da, nakon što je Srbija jasno pokazala da je spremna da otpočne pregovore za priključenje Evropskoj Uniji, tako i Evropska Unija da jasan znak Srbiji da je voljna da pomogne našoj zemlji na putu evropskih integracija.
 
 
Gospodin Devenport je istakao da i u Briselu i u Londonu sada postoji značajno veći stepen poverenja u Srbiju, što je rezultat napretka koji je naša zemlja ostvarila u prethodnih godinu dana. On je pozdravio nastojanje Srbije da se za pristupne pregovore sa Evropskom Unijom formira tim sastavljen od najstručnijih ljudi, bez obzira na njihovo političko opredeljenje, koji će raditi u interesu naše zemlje, a neće morati račune da polažu svojim političkim strankama. 
 
 
Gospodin Kuprešak se u razgovoru sa predsednikom Nikolićem založio za nastavak unapređenja odnosa između Srbije i Hrvatske i istakao da je posebno važno to što se već preduzimaju konkretni potezi, poput rešavanja pitanja penzija.
 
 
Ambasadorka Mete Kjuel Nilsen rekla je da je primetila kako je angažovanje naših državnih organa u prethodnom periodu u stvari izvedeno zajedno sa građanima i da su oni mnogo više uključeni u razumevanje problema sa kojima se Srbija danas susreće. Ona je zaključila da je sve što je nova administracija u Srbiji učinila u prethodnih godinu dana oteralo dotadašnje nepoverenje i oklevanje, koje je bilo prisutno prema našoj zemlji u određenim krugovima u svetu. Ambasadorka Danske je pozdravila zalaganje Srbije za uspostavljanje trajne stabilnosti u regionu  i napredak koji je u vezi toga do sada postignut.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.