sajt solo.jpg

30.09.2013. - 16:23

Glas za srpske institucije

Beograd, 30. septembar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić apelovao je na sve građane koji imaju pravo da glasaju na predstojećim izborima za lokalnu samoupravu na Kosovu i Metohiji, da upisom u birački spisak, u mestu u kome su prijavljeni kao interno raseljeni, ostvare pravo na glasanje i glasanjem 3. novembra daju legitimitet srpskim institucijama u Pokrajini.

„ Učešćem Srba na lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, srpske lokalne samouprave će dobiti legalitet i legitimitet pred međunarodnim institucijama, kojima jedino tako možemo da pružimo dokaze o broju proteranih Srba sa područja južne pokrajine“, naglasio je predsednik Republike.

„ Apelujem na mudrost i jedinstvo našeg naroda. Ne postoji opravdanje za Srbina koji nije ponosan na svoje poreklo sa Kosova i Metohije i koga ne interesuje šta će sa Kosovom i Metohijom da se desi. Ni Vlada ni predsednik Srbije ne mogu da ostvare naše ciljeve na Kosovu i Metohiji bez pomoći naroda. Pa za koga to onda činimo?“ rekao je predsednik Srbije.

On je ponovio stav koji je izneo i najvišim predstavnicima međunarodnih organizacija da „ukoliko uslovi za regularne i demokratske izbore bez diskriminacije ne budu stvoreni, i ako svim Srbima koji imaju pravo da biraju ne bude omogućeno da slobodno i nesmetano glasaju, Srbija će ponovo razmatrati da li da u njima uopšte učestvuje. Građani ne treba u to da sumnjaju“, zaključio je predsednik Nikolić.

Predsednik Nikolić je podvukao da ne dozvoljava da bilo ko iz sveta deli lekcije Srbima o tome ko su lojalni i nelojalni Srbi, te da nas deli po tome gde smo rođeni. Srbi su jedan organizam, jedno tkivo i nije važno gde je ko rođen: u Beogradu, Prištini, Bosanskom Petrovcu, Zagrebu, Njujorku, ili bilo gde.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).