Njujork 19.09. Sastanak sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim

19.09.2017. - 19:50

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovim.

„Rusija je istinski prijatelj Srbije i mi ćemo i ubuduće da radimo na poboljšanju saradnje na svim nivoima, političkom i ekonomskom naročito“, istakao je predsednik Vučić. On je izrazio zahvalnost na podršci koju Rusija pruža Srbiji, kako u UN, tako i na međunarodnim forumima, kao i na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

On je naglasio da Srbija nema nameru da postane članica NATO, ili bilo koje druge vojne organizacije, kao i da ne planira uvođenje sankcija Rusiji.
Ministar Lavrov je istakao da je Srbija stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prijatelj Rusije, čiji će teritorijalni integritet i suverenitet Ruska Federacija uvek podržavati. Lavrov je posebno naglasio značaj formiranja industrijske zone između Srbije i Rusije i rekao da, inače intenzivni, bilateralni odnosi mogu i moraju da budu još bolji.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Njujork, 19. septembar 2017.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).