Oproštajna poseta ambasadora Republike Francuske

Saopštenja

30.07.2019. - 11:01

Oproštajna poseta ambasadora Republike Francuske

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Francuske Frederika Mondolonija, kome je zahvalio za izuzetan doprinos jačanju srpsko-francuskih odnosa i poštovanju koje je, tokom svog boravka u Beogradu, pokazao za Srbiju.

Predsednik Vučić je rekao da je kruna predanog diplomatskog rada ambasadora Mondolonija bila nedavna poseta predsednika Makrona, kojom su Srbija i Francuska potvrdile nameru da, na osnovu postojanog prijateljstva i dogovorenog strateškog partnerstva, unaprede političku i ekonomsku saradnju, kao i saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, što se odražava i kroz broj potpisanih bilateralnih dokumenata i dogovora koje treba ispuniti u narednom periodu. On je još jednom zahvalio na časti, osećanjima i poštovanju koje je francuski predsednik ukazao Srbiji i njenim građanima, čime je osvojio našu duboku naklonost.
 
“Poseta predsednika Makrona je zauvek obeležila istoriju srpsko-francuskih odnosa”, rekao je predsednik Vučić i dodao da Francuska uvek može da računa na Srbiju kao iskrenog prijatelja i pouzdanog saveznika. On je naglasio da su, imajući u vidu ugled i uticaj Francuske u okvirima evropske i svetske politike, razumevanje koje je iskazao predsednik Makron tokom posete, od najvećeg značaja za Srbiju i izrazio nadu da ćemo i u budućnosti imati aktivnu podršku Francuske u evropskim integracijama i drugim značajnim pitanjima.
 
Predsednik Vučić je ambasadoru Mondoloniju poželeo mnogo uspeha na važnoj dužnosti direktora Direkcije za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu evropskih i spoljnih poslova Francuske, koju preuzima na molbu predsednika Makrona i šefa diplomatije Le Drijana.
 
Ambasador Mondoloni je rekao da će ostati privržen razvoju srpsko-francuskih odnosa i podržavati politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, koju vodi predsednik Vučić. On je rekao da je zadovoljan što su, tokom njegovog ambasadorskog mandata, Srbija i region vraćeni na agendu Francuske.
 
"Predsednik Makron je naišao na veoma topao prijem u Srbiji i otputovao je sa velikom energijom za rad na odnosima sa Srbijom i regionom", naglasio je odlazeći ambasador Francuske.
 
VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd, 30. jul 2019. godine
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.