Oproštajna poseta ambasadora Republike Kube

10.02.2023. - 12:53

Oproštajna poseta ambasadora Republike Kube

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Republike Kube Gustava Tristu del Todoa, kome je zahvalio na izuzetnoj saradnji, kao i na tome što je posvećenim radom doprineo unapređenju prijateljskih i partnerskih odnosa dveju zemalja.

Predsednik Vučić je rekao da očekuje da dobri politički odnosi budu temelj za jačanje privrednih veza Srbije i Kube, kao i saradnje u drugim oblastima od zajedničkog interesa. Ambasador Del Todo je predsedniku Vučiću uručio pismo predsednika Migela Dijas-Kanela Bermudesa, kojim čestita nacionalni praznik - Dan državnosti, i izražava spremnost da nastavi da razvija istorijske veze prijateljstva i saradnje Srbije i Kube.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na principijelnom stavu Kube u pogledu nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti tzv. Kosova i na jasnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije. Dvojica sagovornika su konstatovala da dve zemlje dele posvećenost principima međunarodnog prava.

Poželevši ambasadoru Del Todou uspeh u daljem radu, predsednik Vučić je istakao da će mu biti izuzetno zadovoljstvo da ugosti predsednika Dijas-Kanela u Beogradu.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.

Beograd,
10. februar 2023. godine

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).