Oproštajna poseta ambasadorke Kanade

Saopštenja

29.09.2020. - 10:15

Oproštajna poseta ambasadorke Kanade

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Kanade Ketlin Čaba i zahvalio joj što je, u toku svog trogodišnjeg diplomatskog rada u Beogradu, doprinela jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i saradnje u različitim oblastima, posebno na polju ekonomije.

Predsednik Vučić i ambasadorka Čaba su konstatovali da se povećava priliv kanadskih investicija, jer na srpskom tržištu trenutno posluje više od 50 kanadskih kompanija. Iako je najveći broj njih iz oblasti rudarstva i energetike, ambasadorka Čaba je istakla da je Srbija veoma dobra destinacija za ulaganja u različitim privrednim oblastima i da ju je kao takvu promovisala u Kanadi, pružajući kanadskim privrednicima više informacija o dobrim rezultatima srpske ekonomije. 
 
Dvoje sagovornika su pozdravili stupanje na snagu Sporazuma o vazdušnom saobraćaju i izrazili nadu da će uskoro biti otvorena direktna vazdušna linija između Beograda i Toronta, koja bi doprinela unapređenju ekonomskih odnosa, kao i boljem upoznavanju i povezivanju građana Srbije i Kanade. Oni su, tim povodom, istakli da je i srpska zajednica, koja živi na kanadskom tlu, važan most između Srbije i Kanade.
 
Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na podršci koju Kanada pruža evropskom putu Srbije. Ambasadorka Čaba je istakla da su reforme koje Srbija preduzima s ciljem pridruživanja EU, takođe važne i za poboljšanje uslova za investiranje i poslovanje. 
 
Ambasadorka Čaba je izrazila zahvalnost na pomoći koju je Srbija pružila u repatrijaciji kanadskih građana po izbijanju pandemije, kao i uvažavanje za način na koji su srpske vlasti uspešno odgovorile na izazove pandemije.
 
Predsednik Vučić je ambasadorki Čaba poželeo mnogo uspeha u budućem privatnom i profesionalnom životu.

VIDEO MATERIJAL MOŽETE PREUZETI SA FTP SERVERA MINISTARSTVA ODBRANE.
 
Beograd,
29. septembar 2020. 

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.