EP.jpg

Saopštenja

21.06.2013. - 16:02

Otvorite nam vrata, a mi ćemo pokazati koliko vredimo.

Država mora što pre da nađe način da podigne domaću ekonomiju, privuče nove investicije i zaposli građane, jer samo tako ljudi u Srbiji mogu da žive bolje.

 
Uzaludan će biti sav dosadašnji trud ove Vlade, koji nije zanemarljiv, ukoliko ona ne uspe da ostvari najvažniji cilj- viši životni standard za sve. Zato je nama važno dobijanje datuma za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Evropskom Unijom. Važno nam je jer to predstavlja poruku investitorima da je Srbija uređena zemlja, povoljna za ulaganja. Važno nam je jer će time biti otvorena nova radna mesta, jer ćemo zaposliti građane i pružiti im priliku da mogu da žive od svog rada. Otvorite nam vrata, a mi ćemo pokazati koliko vredimo“, rekao je danas u Beogradu predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa delegacijom Evropskog parlamenta, koju je predvodio gospodin Edvard Kukan, predsedavajući delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu.
 
Predsednik Nikolić je dodao da je Srbija mnogo toga učinila u prethodnih godinu dana i da zato sa pravom očekuje pozitivnu odluku 28. juna. Međutim, kakva god ta odluka na kraju bila, Srbija će nastaviti da radi i da razvija svoju državu i ekonomiju, i istovremeno nastaviti da ulaže napore za uspostavljanje trajne stabilnosti u regionu.
 
Gospodin Kukan je istakao da smatra da je potrebno ohrabriti Srbiju zbog ogromnog napretka koji je ostvarila u prethodnom periodu i da bi stoga bilo zasluženo da odluka 28. juna bude pozitivna. On je dodao da je očigledno da su se u Srbiji mnoge stvari promenile sistemski, i da je Srbija sada pouzdan partner koji ispunjava ono na šta se obaveže. U Evropskom parlamentu uglavnom vlada pozitivno raspoloženje prema Srbiji i, kada bi zavisilo od Evropskog parlamenta, Srbija bi 28. juna dobila datum otpočinjanja pristupnih pregovora, rekao je Edvard Kukan.
 
Govoreći o reformama u Srbiji, gospodin Kukan je posebno spomenuo reformu pravosuđa i preporuku da se ukinu određena dela koja ne postoje u evropskom pravnom sistemu, apostrofirajući posebno tom prilikom slučajeve Karić i Đorđević.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.