28.04.2016. - 19:04

Poseta sedištu kompanije "Salim Group"

Beograd, 27. april 2016. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić posetio je trećeg dana zvanične posete Indoneziji sedište „Salim Group“, najvećeg konglomerata u Indoneziji, koji godišnje ostvari prihod od preko 70 milijardi američkih dolara i posluje u više od 50 zemalja širom sveta.

Predsednik kompanije Entoni Salim, prezentovao je srpskim gostima kapacitete svoje kompanije i detaljno informisao predsednika Nikolića o poslovanju koje pokriva brojne oblasti, poput prehrambene industrije, hemijske industrije, automobilske industrije, građevinarstva, poljoprivrede, energetike, telekomunikacija, turizma i ugostiteljstva, saobraćaja, rudarstva i brojnih drugih.

Ono što je posebno privuklo pažnju predsednika Nikolića bili su planovi gospodina Salima o ulaganjima u srpsku privredu. U Inđiji bi tokom sledećeg meseca trebalo da počne sa radom fabrika nudli, koja će poslovati u okviru sistema kompanije gospodina Salima. „Salim Group“ takođe planira da proširi svoje poslovanje u našoj zemlji i da do polovine sledeće godine utrostruči svoja ulaganja u srpsku privredu.

Predsednik Nikolić je predsedniku kompanije „Salim Group“ izneo sve prednosti koje Srbija nudi stranim investitorima i posebno istakao da je naša zemlja otvorena za strana ulaganja i da u njoj već odlično posluju kompanije sa istim ili srodnim delatnostima. Predsednik Srbije je rekao da u našoj zemlji kompanija Indofud ima široke mogućnosti za proširenje poslovanja.

Predsednik „Salim Group“ Entoni Salim obećao je da će formirati poseban tim u okviru svoje kompanije, koji će istražiti sve mogućnosti za što boljim pozicioniranjem kompanije „Salim Group“ na tržištu Srbije, ali i za daljom distribucijom proizvoda

Video materijal možete preuzeti sa linka. https://pressprs.wetransfer.com/downloads/1901379ea61da07462d8fb3d141e81b020160428154127/8f17a1ee09c8c9d878cccb51e849bf1b20160428154127/a3dcec

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).