Saopštenja

04.05.2013. - 13:12

Predsednik Nikolić čestitao Uskrs

Beograd, 04. maj 2013. godine – Povodom najvećeg hrišćanskog praznika, Vaskrsa, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić uputio je čestitku Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Irineju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim građanima koji Vaskrsenje Gospodnje slave po julijanskom kalendaru.

U čestitci predsednika Republike posebno se ističe:
 
„Vaskrs je najveći hrišćanski praznik, praznik koji nam daje nadu da dobro pobeđuje zlo, pravda nepravdu, svetlost tamu.
Stradanje našeg spasitelja Isusa Hrista i njegova pobeda nad smrću vaskolikom čovečanstvu daje mogućnost za spasenje.
Na današnji dan treba da se setimo svih onih koje volimo i da se molimo za sve one koji nas ne vole. Ne zaboravimo u svojim molitvama bolesne i nemoćne, radnike bez posla i seljake bez nade, porodice koje sa svojom decom u siromaštvu dočekuju praznik. Ne zaboravimo u svojim molitvama obespravljene i prognane, našu mladost u rasejanju, ne zaboravimo nikoga kome je Srbija otadžbina, gde god da se nalazi. Ne zaboravimo srpsko Kosovo i Metohiju, za koje se svakodnevno molimo i borimo, i koga nijedan Srbin nema pravo da se ikada odrekne. 
Neka nam Gospod podari snagu da odolimo iskušenjima u kojima se nalazi naše društvo, država i svaki čovek u njoj.  
Pomolimo se Gospodu da nam da istrajnost i celomudrenost u ovom teškom vremenu, da sloga i težnja pravdi i prosperitetu bude ispravno shvaćena, kako unutar nas samih tako i spolja, i da svaka naša misao i delo, svaka izgovorena reč Bogu i narodu, kao sveti cilj ima biološki opstanak i duhovni i životni napredak jedine nam otadžbine Srbije“.
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.