slajd(1).jpg

Saopštenja

13.09.2013. - 00:00

Predsednik Nikolić nikada nije tražio prilaz do zgrade

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nikada nije tražio od čelnika grada, niti od bilo koga drugog da mu se obezbedi prilaz ka zgradi na Andrićevom vencu, navela je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije u odgovoru na pisanje "Blica" da su predsednikovi saradnici tražili da se gradi put za automobile do zgrade i prekopavanje beogradskog Pionirskog parka.

 
Saradnici predsednika Republike su na sastancima sa predstavnicima gradske vlasti, kojih je, kako se navodi, bilo više, pitali šta je predviđeno projektom kako bi se Pionirski park dodatno unapredio, interesovali su se "za prilaz zgradi i to isključivo zbog dolaska stranih predsednika država i delegacija, navedeno je u odgovoru iz predsednikovove Službe za saradnju sa medijima koji danas objavljuje "Blic".
"Saradnici u kabinetu su često po potrebi u komunikaciji sa gradskim rukovodstvom u cilju ulepšavanja gradskih površina u okolini zgrade na Andrićevom vencu, što se može videti iz unapređenog prilaza, novih zelenih površina i postavljanjem garde koja je postala svjevrsna atrakcija grada", navedeno je u odgovoru.
 
Konstatuje se da kada bi postojao pisani zahtev iz kabineta za "prekopavanje" parka i da je takav dostavljen "Blicu", da bi se moglo govoriti o bahatom zahtevu. 
 
Štaviše, kako se navodi, gradski čelnici su dostavili kabinetu predsednika projekat obnove Pionirskog parka, "bez ikakvih prepravki, radi prezentacije potencijalnim investitorima, što dodatno govori o lošim namerama, kako izvora sa sastanka, tako i lista koji je to objavio".
 
Iz predsednikove Preš službe podsećaju da su "dobronamerni, neimenovani izvori sa sastanka baš oni koji su posekli dragocene platane duž bulevara kralja Aleksandra i onemogućili građanima da normalno žive prokopavajući uzduž i popreko, zadužujući naše praunuke za izgradnju mosta, kojim dnevno prođe hiljadu automobila, dok most Gazela i dalje predstavlja usko grlo, a sada izmišljaju da predsednik želi da prekopava parkove, ne iznoseći nijedan dokaz". 
 
Preš služba predsednika Republike podseća da kampanja lista "Blic" traje od prvog dana njegovog mandata, sa ciljem da se njegov rad omalovaži i marginalizuje baveći se nalepnicama na kolima, ismejavanjem predsednikovih metafora i u nedostatku argumentacije iznose laži i kuloarske spletke, ali taj pokušaj vređanja ""raduje, jer znači da onaj ko stoji iza tih napada nema ni jedan jedini politički argument", navodi se u odgovoru.
"Blic" je juče, pozivajući se na neimenovanog sagovornika, objavio da su predsednikovi saradnici na jednom od sastanaka sa gradskim čelnicima tražili da se preko parka do zgrade Predsedništva izgradi prilaz za pešake i za prolaz kolima u jednom pravcu, samo u posebnim prilikama.
 
 
foto Tanjug/S. Radovanović
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.