predsednik_nikolic_sa_seikom_nahjanom_al_nahjanom.jpg

24.11.2014. - 14:32

Predsednik Nikolić razgovarao je u Abu Dabiju sa ministrom kulture, omladine, sporta i turizma UAE

Predsednik Nikolić je istakao da se tradicionalno dobri bilateralni odnosi nastavljaju i izrazio uverenje da će investicije UAE u Srbiju biti brzo i efikasno realizovane.

“Dva naroda imaju mnogo toga zajedničkog, pre svega dugu i tešku borbu za slobodu i nezavisnost. Istorija naroda je kao točak, postoje periodi kada ste gore i vlada blagostanje, i vreme kad ste dole, u teškoćama. Sve je to deo života, da postoje nada i zebnja, a kada su teška vremena, nada da ćete obezbediti bolju budućnost potomcima, daje vam snagu da istrajete”, naglasio je predsednik Nikolić.

Izrazivši uverenje da će dve zemlje produbiti saradnju u oblasti turizma, predsednik je preneo očekivanje da će ministar Nahjan prihvatiti poziv srpske Vlade da UAE budu gost-partner na sledećem sajmu turizma 2015. godine u Beogradu. Što se tiče kulture, postoje brojni vidovi saradnje, među kojima je i zajedničko štampanje knjiga, kao i razmena u oblasti pozorišne, filmske, muzičke, baletske i drugih umetnosti.

“Vaše reči odišu tolerancijom, mudrošću i istinskim prijateljstvom”, rekao je ministar Nahjan.

Ministar Nahjan je naglasio da je veoma važno ostaviti trag iza sebe i graditi mostove prijateljstva i uzajamnog poštovanja. On je prepoznao Srbiju kao veoma atraktivnu turističku destinaciju i izrazio želju da kroz rezličite projekte unapredi turističku ponudu Srbije. Šeik je izrazio uvažavanje prema tradiciji sportskih uspeha Srbije.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).