17_08_2013_ Obama.jpg

Saopštenja

17.08.2013. - 21:56

Predsednik Nikolić sa Abongom Obamom

Beograd, 17. avgust 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa gospodinom Abongom Malikom Obamom, predsednikom fondacije „Barak H. Obama“ i delegacijom Balkanskog kluba mira na čelu sa gospodinom Osmom Vatrešom.

 
Abongo Malik Obama se zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na dobrodošlici i pozdravio je građane Srbije. Gospodin Obama istakao je da je važno ono što nam je zajedničko, a ne različito, jer je to ključ mira i stabilnosti, na šta je predsednik Nikolić dodao da se nada da u budućnosti nećemo morati da propagiramo mir na Balkanu, već da živimo u njemu. 
 
„Srbiju  sada očekuje period razvoja i prosperiteta, nalazimo se  na putu za ulazak u Evropsku uniju, toliko smo uporni da ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije da smo spremni da ugrozimo taj put, koji jeste naša budućost, ali postoji nešto što se zove ponos“ rekao je predsednik Srbije Tomislav Nikolić.
 
Predsednik Balkanskog kluba mira Osmo Vatreš pohvalio je zalaganja predsednika Republike Srbije, navodeći da je u kratkom vremenskom periodu svojim naporima pomerio Srbiju sa mrtve tačke. Ovo je ujedno stav i gospodina Abonga Obame, naroda Kenije i cele porodice Obama.
 
Predsednik Nikolić istakao je da Srbija ima mnogo prijatelja u svetu,  i da će prijateljstvo Srbije i Kenije trajati dok god postoje ove dve države, napominjući da će pozvati Vladu Republike Srbije da se ekonomska saradnja sa Kenijom podigne na viši nivo. 
 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.