tan2015-9-22_14481025_0.jpg

22.09.2015. - 15:46

Predsednik Nikolić sa delegacijom "Ruske železnice"

Beograd, 22. septembar 2015. godine – „Realno je očekivati da srpski vozovi uskoro budu u stanju da se kreću brzinama preko 100 kilometara na čas. Vreme je da železnica u Srbiji prestane da bude socijalna kategorija, već da ponovo postane krvotok privrednog razvoja, kao što je nekad bila i kao što je to slučaj u svim razvijenim državama sveta“, rekao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa Olegom Valentinovičem Belozjorovim, predsednikom „Ruske železnice“.

Predsednik Nikolić je istakao da je pred našom zemljom i „Ruskom železnicom“ veliki posao na realizaciji preko potrebnog projekta modernizacije pruga u Srbiji i da je naša strana otvorena i ubuduće za svaku vrstu saradnje sa ovom kompanijom. Modernizacijom srpskih pruga trebalo bi omogućiti uslove za povratak putnika i roba na železnicu, kao vid transporta. Deonica pruge ka Novom Sadu, koja je trenutno obuhvaćena radovima, biće uključena u projekat izgradnje pruge Beograd – Budimpešta, rekao je predsednik Srbije.

Predsednik „Ruske železnice“, koji je nedavno stupio na tu dužnost, istakao je da je došao da se lično uveri u kojoj su fazi radovi i da je probna vožnja kojoj je prisustvovao pokazala da je zaista moguće dostići brzinu od 100 kilometara na čas. Gospodin Belozjorov se zahvalio predsedniku Nikoliću na podršci ovom projektu, rekavši da će se lično pobrinuti da se i ubuduće sačuva visok nivo saradnje između Republike Srbije i „Ruske železnice“.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).