predsednik_nikolic_sa_ljubov_glebovom_2.jpg

09.03.2016. - 13:55

Predsednik Nikolić sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Moskvi sa direktorkom Federalne agencije Ruske Federacije, gospođom Ljubov Glebovom.

Gospođa Glebova je čestitala predsedniku Nikoliću na nagradi koja nosi ime Nj.S. Patrijarha moskovskog i sve Rusije Alekseja II, istakavši da to nije samo nagrada zbog lične snage predsednika Nikolića, već i zbog snage celokupnog srpskog naroda. Predsednik Nikolić se saglasio, rekavši da je nagrada pre svega posvećena građanima Srbije.

Govoreći o toku izgradnje Hrama Svetog Save, gospođa Glebova je rekla da je kompanija Gasprom Njeft izdvojila 4 miliona evra za finansiranje 1. faze radova i trenutno je u toku odabir izvođača radova.

Predsednik Nikolić je rekao da je ubeđen kako će uz pomoć prijateljske Rusije Hram Svetog Save vrlo brzo biti do kraja izgrađen i služiće na ponos srpskom narodu, ali jednim delom i ruskom narodu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).