7_11_2.jpg

Saopštenja

08.11.2013. - 10:25

Predsednik Nikolić sa Huseinom Nasebom, ministrom vodnih resursa NDR Alžira

Beograd, 06. novembar 2013. godine - Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa Huseinom Nasebom, ministrom vodnih resursa NDR Alžira i koopredsedavajućm mešovite komisije za ekonomsku i naučno-tehničku saradnju između RS i NDR Alžir.

 
Predsednik Nikolić je istakao visok stepen bilateralne saradnje Srbije i Alžira i podvukao da se situacija u kojoj su se dve zemlje nalazile menjala ali da je iskreno prijateljstvo konstanta koja nije dovođena u pitanje. Srbija je zahvalna Alžiru na principijelnoj podršci po pitanju dijaloga Beograda i Prištine naglasio je predsednik Republike Srbije. Dve zemlje su imale dugu i tešku borbu za slobodu i uzajamno su se podržavale u teškim istorijskim periodima, rekao je predsednik Nikolić. On je naglasio da je sada izuzetno značajna podrška Srbiji u ekonomskom smislu i mešovita Komisija dve zemlje je u tom smislu postigla izvanredne rezultate, naročito u domenu hidrogradnje.
 
Ministar Husein Naseb je preneo tople pozdrave predsednika NDR Alžir Abdelaziza Buteflika i naglasio da su odnosi dve zemlje iskreni i prijateljski. Ministar Naseb je podvukao podršku Alžira na nastavku dijaloga i evropskih integracija, uz nadu da će se evropski put voditi na način koji Srbiji najviše odgovara. Odlične odnose na političkom planu treba preneti i na ekonomski, rekao je Naseb i dodao da Alžir nikada neće zaboraviti podršku Srbije u borbi za slobodu. Stavovi dve zemlje se poklapaju naročito u domenu regionalnih i međunarodnih pitanja, istakao je alžirski ministar. On je dodao da je vlada Alžira donela odluku da uključi srpska preduzeća u brojne infastrukturne projekte koji se realizuju u toj zemlji.   
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.