Tan2013-10-22_122925180_5.jpg

Saopštenja

22.10.2013. - 15:16

Predsednik Nikolić sa komesarkom OEBS-a.

Beograd, 22. oktobar 2013. godine – „U Srbiji državni organi imaju otvorenu komunikaciju i saradnju sa predstavnicima svih nacionalnih i drugih manjina i smatramo da je to ključni preduslov da bi se svi naši građani osećali slobodno i uživali sva prava koja im pripadaju.

 
Mi podstičemo pravo svakog pojedinca da se izjašnjava onako kako želi, a naše različitosti su u stvari naše veliko bogatstvo i velika prednost“, istakao je predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa visokim komesarom za nacionalne manjine Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju, gospođom Astrid Tors. Predsednik Nikolić je rekao i da je uspostavljanje trajne stabilnosti u regionu i dobrih odnosa sa svim našim susedima veoma važno za Srbiju, jer samo tako možemo da stvaramo osnove za prosperitet i bolji život za sve naše građane.
 
Gospođa Tors je navela da je Evropska komisija u svom poslednjem izveštaju jasno pokazala da je prepoznala ogroman napredak koji je Srbija ostvarila u proteklom periodu i izrazila podršku politici koju naša zemlja vodi. Ona je čestitala predsedniku Nikoliću na njegovoj ulozi u uspostavljanju trajne stabilnosti na Balkanu, pogotovo kroz napore da se reše mnoga sporna pitanja tamo gde još uvek postoje. 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.