sajt.jpg

12.05.2015. - 15:46

Predsednik Nikolić sa načelnikom Generalštaba generalom Ljubišom Dikovićem

Beograd, 12. maj 2015. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije, generalom Ljubišom Dikovićem, o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu i spremnosti Vojske Srbije da adekvatno deluje i spreči svaku mogućnost nemilih događaja poput onih u Makedoniji.

Predsednik Nikolić je istakao da je odgovornost Vojske Srbije da u skladu sa svojim obavezama koje im propisuju Ustav i zakon, po svaku cenu spreči bilo kakav pokušaj destabilizacije Republike Srbije i narušavanja sigurnosti njenih građana i istovremeno da zaštiti bezbednost svakog pripadnika Vojske. Vojska Srbije, u saradnji sa drugim bezbednosnim strukturama Republike Srbije, već je preduzela mere koje bi trebalo da obezbede da se sukobi iz regiona ne preliju na teritoriju naše zemlje.
Predsednik Nikolić je rekao da Srbija već duže vreme upozorava svoje partnere iz Evropske unije da je samo pitanje vremena kada će velikoalbanske terorističke grupe, ohrabrene promovisanjem nezavisnosti takozvanog „Kosova“, pokušati da sprovedu u delo svoje planove o stvaranju „Velike Albanije“ i da su poslednji događaji samo potvrda svega toga. Međutim, još uvek nije kasno da se Evropska unija potpuno i nedvosmisleno odredi prema velikoalbanskom terorizmu, da ga bezrezervno osudi i stane u zaštitu suvereniteta i teritorijalnog integriteta svih država u regionu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).