11_02_2013_2.jpg

11.02.2013. - 17:24

Predsednik Nikolić sa Njegovom Svetosti patrijarhom srpskim Irinejem.

Beograd, 11. februar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, u okviru redovnih kontakata, razgovarao je danas u Beogradu sa Njegovom Svetosti patrijarhom srpskim Irinejem.

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej izrazili su zabrinutost u vezi sa bezbednošću građana i srpske Crkve na Kosovu i Metohiji, pogotovo nakon nedavnih događaja vezanih za manastir Visoki Dečani. Sagovornici su se saglasili da međunarodne organizacije, koje su prisutne u južnoj srpskoj pokrajini, obavezuje mandat, sa kojim se saglasila i Republika Srbija, da štite prava i bezbednost građana i verske objekte na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Republike je takođe upoznao Njegovu Svetost i o razgovorima koje je 5. februara u Istanbulu vodio sa vaseljenskim patrijarhom Vartolomejem.

Predsednik Nikolić i patrijarh Irinej razgovarali su i o sledu budućih dešavanja u vezi sa obeležavanjem 1700 godina Milanskog edikta.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.