13_02_2013.jpg

13.02.2013. - 18:02

Predsednik Nikolić sa Njegovom Svetosti patrijarhom srpskim Irinejem.

Beograd, 13. februar 2013. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i predsednik Vlade Republike Srbije Ivica Dačić razgovarali su danas u Beogradu sa Njegovom Svetosti patrijarhom srpskim Irinejem, mitropolitom Amfilohijem, vladikom bačkim Irinejem i vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

Predsednik Nikolić i Njegova Svetost patrijarh saglasili su se da je potrebno ostvariti jedinstvo domaće javnosti pri rešavanju svih pitanja od nacionalnog interesa. Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, izrazili su zabrinutost zbog skorašnjih dešavanja i saglasili su se da su međunarodne organizacije, koje su prisutne u južnoj srpskoj pokrajini, obavezne svojim mandatom, sa čime se saglasila i Republika Srbija, da zaštite prava i bezbednost svih građana i sve verske objekte na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Srbije i Njegova Svetost patrijarh razgovarali su i o budućim dešavanjima vezanim za obeležavanje 1700 godina Milanskog edikta.

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.