tan2016-10-19_112930406_0.jpg

19.10.2016. - 16:20

Predsednik Nikolić sa odlazećim ambasadorima Islamske Republike Iran i Islamske Republike Pakistan

Beograd, 19. oktobar 2016. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa odlazećim ambasadorima Islamske Republike Iran, Mažidom Fahidom Purom, i Islamske Republike Pakistan, Arifom Mahmudom.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, predsednik Nikolić i ambasador Pur su konstatovali da je u proteklom periodu obim trgovinske razmene između Srbije i Irana u usponu i istakli očekivanje da će vrlo brzo biti na nivou kakav je bio u doba bivše Jugoslavije. Što se tiče daljeg razvoja ekonomske saradnje, još uvek treba rešiti određene probleme međubankarske saradnje, ali je konstatovano da se i na tom polju pokazuju već prvi rezultati. Ambasador Pur je posebno zahvalio predsedniku Nikoliću na ličnom doprinosu da se što više unaprede odnosi između naše dve zemlje, istakavši da je ovogodišnja zvanična poseta predsednika Nikolića Iranu u ogromnoj meri tome doprinela. Predsednik Nikolić je rekao da je Iran izvanredno mesto za investiranje, jer je zemlja velikih potencijala, i da naša međusobna saradnja može proizvesti veliku korist za obe države.
Srbija i Pakistan su tradicionalno prijateljske zemlje, uprkos određenim tačkama razmimoilaženja, kao što je na primer pitanje statusa Kosova i Metohije, rekao je predsednik Srbije u razgovoru sa ambasadorom Arifom Mahmudom. On je dodao da Srbija razume da mnoge zemlje trpe pritiske po pitanju Kosova i Metohije i da je uveren da je i Pakistan bio izložen velikim pritiscima od strane nekih drugih država. Ambasador Mahmud je rekao da je njegova zemlja veoma zainteresovana za saradnju sa Srbijom na svim poljima. Naša saradnja je za sada u skromnom obimu, ali u budućnosti bi mogla da bude veoma značajna, istakao je ambasador Mahmud.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).