30_7_2013 UN.jpg

Saopštenja

30.07.2013. - 00:00

Predsednik Nikolić sa Piterom Djuom

Beograd, 30. jul 2013. godine – Predsednik Republike Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa Piterom Djuom, generalnim sekretarom Kancelarije Ujedinjenih nacija.

 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je podvukao značaj Ujedinjenih nacija za Srbiju i izrazio žaljenje što uloga te organizacije nije snažnija na Kosovu i Metohiji. Predsednik Srbije je istakao veoma tešku poziciju Srbije, s obzirom na to da je na evrpskom putu uslovljena tendenciozno izmenjenom implementacijom dogovora sa Prištinom i veoma brzom organizacijom izbora na Kosovu i Metohiji. Sa druge strane, najvažniji cilj rukovodstva Srbije je zaštita srpske zajednice i omogućavanje boljeg života građana u pokrajini.
 
Generalni sekratar Kancelarije UN Piter Dju je rekao da će se potruditi da uloga te organizacije bude aktivnija. Istovremeno je preneo podršku generalnog sekretara UN Ban Ki Muna viziji i odlučnosti predsednika Tomislava Nikolića i Vlade Republike Srbije na rešavanju najvažnijih pitanja i izrazio očekivanje da će Srbija u veoma kratkom roku postati deo Evropske unije. 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.