23_7_2013_ Sah.jpg

23.07.2013. - 14:33

Predsednik Nikolić sa predsednikom Evropske šahovske unije

Beograd, 23. jul 2013. godine – Povodom XIV pojedinačnog prvenstva Evrope u šahu za žene, koje danas počinje u Beogradu, predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić i ministarska omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Alisa Marić razgovarali su danas sa predsednikom Evropske šahovske unije, Silviom Danailovim.

Tom prilikom istaknuto je da organizacija ovog prvenstva u našoj zemlji predstavlja veliku šansu za povratak Srbije na šahovsku mapu sveta.

Predsednik Nikolić je rekao da je izuzetno važno to što će na evropskom prvenstvu koje se održava u Srbiji učestvovati i dve svetske prvakinje, kao i 9 od 10 prvakinja Evrope. On je dodao da mu je veoma drago što šah ponovo pronalazi svoje mesto u Srbiji, pogotovo kada se ima u vidu da je poslednje veliko takmičenje u našoj zemlji održano pre 16 godina. Predsednik Republike poželeo je organizatorima i učesnicima mnogo uspeha tokom prvenstva i u daljem radu.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).