21.7.jpg

21.07.2014. - 18:00

Predsednik Nikolić sa predstavnicima Srpskog nacionalnog komiteta slavista

Beograd, 21. jul 2014. godine – Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima Srpskog nacionalnog komiteta slavista i članovima Organizacionog komiteta 16. međunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista.

Predsednik Republike, koji je pristao da bude visoki pokrovitelj Međunarodnog kongresa slavista, istakao je da Srpski nacionalni komitet slavista čini jedno veliko delo u teškim vremenima i uslovima, a da će ono što postignu služiti na korist generacijama koje dolaze.

Predstavnici Organizacionog komiteta 16. međunarodnog kongresa Svetske organizacije slavista informisali su predsednika Nikolića o toku priprema za održavanje kongresa, koji je planiran 2018. godine, čije održavanje u Srbiji predstavlja veliko priznanje srpskim slavistima i filolozima na doprinosu svetskoj akademskoj zajednici.

Međunarodni kongres Svetske organizacije slavista predstavlja najprestižniji slavistički naučni skup i jedan od najstarijih i najuglednijih događaja svetske akademske zajednice, a njegovim održavanjem Beograd postaje centar svetske slavistike.

Vaša pitanja možete poslati putem pošte na adresu:

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE

(Pitajte predsednika) ulica Andrićev venac 1
11 000 BEOGRAD

Ili putem elektronske pošte:

Radi dostavljanja odgovora, molimo Vas da prilikom obraćanja dostavite kontakt podatke (ime, prezime, grad/opština, adresa, imejl adresa/kontakt telefon).