Tan2013-10-25_11325109_2.jpg

Saopštenja

25.10.2013. - 16:19

Predsednik Nikolić sa šefom UNMIK-a, gospodinom Faridom Zarifom.

Beograd, 25. oktobar 2013. godine – „Želja je Srbije da novembarski lokalni izbori na Kosovu i Metohiji prođu u demokratskom duhu i da se poštuju svi sporazumi koji su postignuti u Briselu. Sada su presudni trenuci pred srpskim narodom koji živi na Kosovu i Metohiji.

 
Neprihvatljiva je tvrdnja Albanaca da Srba sa pravom glasa van Kosova i Metohije ima svega 11.900 i ubeđeni smo da u takvu konstrukciju neće poverovati niko u svetu. Takođe, ne možemo biti ubeđeni u regularnost izbora, ukoliko se Srbima ne omogući da imaju svoje predstavnike u svim izbornim organima“, rekao je danas u Beogradu predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom susreta sa šefom UNMIK-a, gospodinom Faridom Zarifom.
 
Predsednik Nikolić je takođe istakao da je Srbija odlučna da se uspostavi trajna normalizacija odnosa u regionu i omogući bolji život i napredak za sve građane Kosova i Metohije, ali da bi se to postiglo, privremene institucije u Prištini moraće mnogo iskrenije da pristupe pregovaračkom procesu, kao i da sprovedu doslovce sve ono na šta su se do sada obavezale.
 
Šef UNMIK-a, gospodin Zarif, istakao je da je bitno da i Beograd i Priština budu apsolutno privrženi normalizaciji odnosa. On je dodao da smatra kako je važno da se poštuju osnovni principi demokratije i održe pošteni izbori, kako bi se na taj način stvorili uslovi da se razgovori između Beograda i Prištine mogu nastaviti. 
 
Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.