22_5_2013.jpg

Saopštenja

22.05.2013. - 16:26

Predsednik Nikolić sa srpskom dijasporom

Beograd, 22. maj 2013. godine – Predsednik Srbije Tomislav Nikolić susreo se sa grupom istaknutih pojedinaca iz dijaspore koje je u Beogradu okupila Kancelarija za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.

 
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao da su se zbog loših poteza države proteklih decenija odnosi Srbije i Srba u rasejanju dodatno pogoršali. Predsednik je dodao da nije lako biti srpska dijaspora, pogotovo u zemljama koje nisu bile naklonjene Srbiji.
 
“Ne želim da čujem od Vas pitanje šta Vi možete da učinite za Srbiju, to sami odlučite”, rekao je predsednik i dodao da je potreban iskren, partnerski razgovor, koji će doprineti vraćanju uzajamnog poverenja.
 
Za Srbiju je veoma važna složna dijaspora, jer jedino tako može da doprinese popravljanju ugleda naše zemlje i privlačenju investicija, rekao je predsednik Nikolić. “Srbi moraju da se uključe u politički život zemalja u kojima žive”, rekao Tomislav Nikolić. Na taj način će uticati na donošenje ključnih odluka, koje se tiču njihovog života, a istovremeno će imati priliku da prenesu istinu o Srbiji i srpskom narodu.
 
Na skupu je izneta inicijativa i tražena podrška predsednika Republike za usvajanje Deklaracije saradnje matice i dijaspore i predstavljena je inicijativa za formiranje nacionalnih saveta. Dijaspora je izrazila želju da se uključi u popravljanje slike Srbije u svetu
 

Podeli

Pitajte predsednika

Ime i prezime je obavezno polje.
Telefon je obavezno polje.
Тema je obavezno polje.
Еlektronska pošta je neispravna.
Poruka je obavezno polje.